четвъртък, 26 февруари 2015 г.

Парк Айора

Всеки ден на път за училище минаваме по улица "Сантос Хусто и Пастор", през парк Айорa и красивата сграда на Вила Айора - Jardín de Ayora, Palacete de Ayora.
Аз се радвам на слънцето и наближаващата пролет, което вече се усеща все повече.
Момчетата бързат с неособено желание и само питат кой ден е, т.е. изчисляват колко дни има до събота.

   
   Palacete de Ayora
Сградата е построена през 1900 година, собственост на търговеца José Ayora, по проект на Mustieles Pelegrín и представлява извънградска резиденция или вила за отдих, която тогава е била разположена в тих район, приблизително на еднакво разстояние от стария исторически център на града и морето.
През 1976 г. става собственост на Община Валенсия. През годините сградата е имала различни приложения, от общинска полиция, детска градина, а дори и дискотека. Сега сградата е предоставена на Universidad Popular de Algirós.

  Детската площадка
 

Градина Айора е богата на растителни видове - палми, лавър, разцъфнали мимози, портокали, лимони, евкалипт и група от вековни дървета от семейство Фикус с огромни корони и усукани корени (същите фикуси, които се отглеждат в саксия, някъде). Освен интересните растителни видове са запазени и оригинални уникални орнаменти, керамични пейки и фонтан.
Calle Santos Justo y Pastor
Красота от портокалови дръвчета отрупани с плодове от двете стани на улицата и палми, разделящи двете платна на движението.
И така стигнахме до училището :) Учебния ден започва сутрин в 9.00 часа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар